eXtraEnergia

Valitse kotisi lämmitykseen laadukas maalämpö

Maalämpö Turku

Maalämpöpumput asennetaan Turun alueella.

Maalämpöpumppu on ekologinen lämmitysmuoto, joka muuttaa maaperään, kallioon tai vesistöihin varastoitunutta aurinkoenergiaa kodin lämpöenergiaksi. Lämpöpumpun tuottamasta lämmöstä noin 2/3 on uusiutuvaa energiaa ja noin 1/3 tuotettu sähköllä, sillä maalämpöpumpun kompressori toimii sähköllä.

Yleisin maalämmön talteenottotapa on kallioon porattu porakaivo. Tilanteen mukaan lämpöä voidaan kerätä myös noin metrin syvyyteen asennetulla vaakaputkistolla, tai vesistön pohjaan ankkuroidulla keruuputkistolla. 

Miten maalämpöpumppu toimii?

Maalämmön keruuputkistossa kiertää jäätymätön neste. Neste lämpenee kiertäessään putkistossa ja höyrystää lämpöpumpussa kiertävän kylmäaineen. Höyrystyneen kylmäaineen painetta nostetaan kompressorilla eli "puristetaan kasaan", jolloin sen lämpötila nousee rajusti. Kuuma höyry johdetaan lauhduttimeen, jossa se lauhtuu jälleen nesteeksi ja luovuttaa samalla lämpöä lämmönjakoverkkoon ja lämpimään käyttöveteen.

Lue lisää maalämpöpumpun toiminnasta täältä »

Ota yhteyttä »

Maalämpöpumpun hyödyt

  • Säästö parhaimmillaan jopa 70–80 %
  • Maksaa itsensä takaisin n. 6–9 vuodessa
  • Ainoat sähkökustannukset syntyvät kompressorin, kiertovesipumpun ja automatiikan toimintaan vaadittavasta energiasta
  • Vaatii vain vähän huoltoa ja tarkastustoimia

Asennamme laadukkaat maalämpöpumput Turussa ja lähialueilla. Maalämpöön sijoitettu raha saattaa tuntua suurelta menoerältä, mutta lämpöpumppu maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Mitä suurempi lämmitysenergiankulutus talossa on, sitä alhaisemmaksi käyttökustannukset tulevat. Lämpöpumppujärjestelmään sijoitettu raha korkoineen nostaa myös talosi arvoa.

Maalämpö on luotettava ja ekologinen sijoitus, joka nostaa jatkuvasti suosiotaan kodin lämmitysjärjestelmänä! Soita meille niin kerromme, miten maalämpö asennettuna hyödynnät maassa olevan energian ja säästät energiakustannuksissa.

 

SERTIFIOITU LÄMPÖMESTARI

Boschin sertifioituna lämpömestarina asennamme laadukkaat lämpöpumput taatusti oikein ja hyvällä palvelulla. Saat lämpöpumpulle myös 6 vuoden takuun. Lue lisää tästä ! 

Ota yhteyttä »